Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Echtscheiding met hulp van een mediator

Hoe leuk een bruiloft kan zijn zo ellendig kan een echtscheiding zijn. Je bent ooit getrouwd met je grote liefde met het idee dat dit voor altijd zou duren. Helaas zijn jullie levens uit elkaar gegroeid en zijn jullie tot de conclusie gekomen dat de weg samen vervolgen er niet in zit. Maar juist omdat jullie veel samen hebben meegemaakt en opgebouwd is het raadzaam om deze laatste fase van jullie samenzijn zo goed en fatsoenlijk mogelijk door te komen. Is er sprake van knallende ruzie en gunt de een de ander het licht niet in de ogen dan zit er niets anders op dan beiden een advocaat in de arm te nemen. Soms is er te veel gebeurd om nog samen in overleg de echtscheiding te regelen. Maar als het enigszins mogelijk is probeer er dan samen uit te komen. Het scheelt veel tijd en veel geld. Daarbij is de start van je nieuwe leven net even iets aangenamer. Maar hoe doe je dat?

Bij echtscheiding is hulp onontbeerlijk

Een goede echtscheiding regel je met een mediator. Dit is iemand die bemiddeld, gesprekken leidt en het beste met jullie beide voor heeft. Een mediator is geen partij en ziet erop toe dat de echtscheiding goed geregeld wordt. Een mediator heeft in tegenstelling tot een advocaat ook oog voor de zachte kant. Dat biedt jullie de ruimte om jezelf te zijn in het proces, met al je vertwijfeling, angst, boosheid en verdriet. Een mediator ziet deze emotionele kant. Tegelijkertijd zorgt deze er wel voor dat de gesprekken niet verzanden in emotionele uitbarstingen. Het gaat uiteindelijk om het goed regelen van feitelijke zaken.

Mediator inschakelen bij echtscheiding

Staan jullie op het punt te scheiden? Probeer dan, hoe moeilijk het ook is, in goed overleg met elkaar de zaken te regelen. Stel een echtscheidingsconvenant op waarin alles staat beschreven dat van belang is. Ga in gesprek met een mediator. Een mediator heeft oog en oor voor alles wat met de echtscheiding te maken heeft en geregeld moet worden.

echtscheiding

Leave a Comment