Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Diverse soorten autosloperijen vinden

Vrijwel iedereen is bekend met het fenomeen autosloopbedrijf. Wanneer je auto niet te maken is of wanneer je auto het niet meer waard is te maken, wordt deze naar een autosloperij gebracht. In Nederland heb je bijna in elke stad of in de omgeving van een stad wel een sloperij.

Onderdelen
Een auto heeft om de bepaalde tijd onderhoud nodig. Zo nu en dan moet er ook wel eens een onderdeel van een auto vervangen worden. De prijzen variëren per onderdeel maar het kan soms flink wat kosten wanneer je een onderdeel moet vervangen. Op een autosloperij kun je bijna voor elke auto wel onderdelen vinden. Daarnaast zijn de onderdelen goedkoper dan wanneer je een nieuwe onderdeel koopt. In de meeste gevallen maakt het helemaal niet uit of je een nieuwe of een tweedehandse onderdeel monteert in een auto. Tenminste, als het een redelijk goed tweedehands onderdeel.

Soorten auto’s op de autosloperij
Op de autosloperij heb je niet alleen oude auto’s maar ook nieuwe auto’s. Wanneer een nieuwe auto total loss is verklaard wordt deze naar de autosloperij gebracht. Op de autosloperij wordt de auto gedemonteerd en worden de bruikbare onderdelen eruit gehaald. Als je auto niet door de APK komt omdat de repareer kosten hoger zijn dan de waarde van je auto, dan is je auto echt rijp voor de sloop. De Ford sloperij zal je een vergoeding geven voor je auto. De hoogte van de uiteindelijk vergoeding wordt bepaald aan de hand van de waarde van je auto. Daarnaast wordt er gekeken naar het merk en bouwjaar.

Comments are closed.