Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Diverse autosloperijen benaderen om een betere prijs te krijgen

Zoals bij zoveel zaken kun je ook bij het verkopen van je sloopauto Eindhoven het best zoveel mogelijk sloperijen benaderen voor het verkopen van je sloopauto. Zo kun je nog wat extra geld overhouden aan je sloopauto. Je zult natuurlijk niet veel geld overhouden aan je sloopwagen of schade auto, maar je kunt nog altijd een leuk bedrag ontvangen. Dit kun je gebruiken voor het kopen van een nieuwe wagen of gebruiken voor iets geheel anders.
Als je met een voertuig een accident hebt gehad, betalen sommige bedrijven die auto’s slopen nog een flinke smak geld. Schade auto’s zijn namelijk veel meer geld waard dan een gemiddelde sloopauto. Wat wel belangrijk is, is dat je ook goed verzekerd bent, want mogelijk dat je bij een nieuwe auto het gehele bedrag door de verzekering krijgt uitgekeerd. Dit is dan de dagwaarde. Bij een allrisk verzekering is het overigens wel zo dat een verzekering vaak de auto verkoopt aan een sloperij en dat jij er niets meer over te zeggen hebt. Dat is natuurlijk ook geen ramp, want wat heb je zelf nog aan een schade auto.
Na een ongeluk wordt een schade auto meestal weggesleept en daarna wordt deze getaxeerd. Een expert van de verzekering zal dan bepalen hoeveel de sloopauto nog waard is en wat de dagwaarde is. De dagwaarde krijg je vervolgens uitgekeerd. Een sloopauto is een ander verhaal. Deze breng je vaak zelf naar de sloop en hier krijg jij de vergoeding, maar dit is vaak aanzienlijk lager dan de vergoeding voor een schade auto.

Comments are closed.