Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Deurmat

Dat ongeluk in een klein hoekje zit weten we allemaal en moeten proberen zoveel mogelijk risico’s te beperken. Als werkgever ben je natuurlijk verplicht, om dit te doen.

 

Gevallen op de werkvloer

 

In Den Haag viel een man heel hard op de vloer, waarna die naar het ziekenhuis moest, voor hechtingen aan zijn hoofd. Het voorval gebeurde, toen de man in de ochtend naar zijn werk ging. Hij stapte het bedrijf gebouw binnen en gleed in de lobby uit, waarna die zijn achterhoofd heel hard tegen de grond stootte. Hij klaagde vervolgens het bedrijf aan, omdat hij vond dat het voorval door een deurmat voorkomen had kunnen worden. Hij was van mening dat als er een deurmat had gelegen, dat het vloer niet zo nat zou zijn geweest, omdat de deurmat bij de ingang, al het regen zou opnemen, van mensen dat naar binnenlopen.
Rechtspraak

 

De man kreeg bij de rechtbank gelijk en de rechtbank vond dat de gevaarlijke situatie inderdaad voorkomen had kunnen worden, als het bedrijf een deurmat bij de ingang had geplaatst. Het bedrijf werd dan ook veroordeelt, tot het betalen van letselschade aan de man. Een deurmat had het bedrijf heel veel geld kunnen besparen, nu hebben ze inmiddels  een deurmat bij ingang geplaatst. Beter laat dan nooit dachten ze waarschijnlijk.

Comments are closed.