Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Deur sluit niet goed

Als de voor- of achterdeur niet meer goed sluit is dat niet fijn. Het kan zijn dat je dan binnen zit en het opeens heel koud wordt omdat de voordeur weer open gewaaid is. Of je moet heel veel moeite doen om de deur te openen of te sluiten. Nu kunnen dat soort problemen verschillende oorzaken hebben en dus ook verschillende oplossingen aldus slotenmaker Nijkerk.

deur sluit niet goed overzichtSoms helpt het bijvoorbeeld al om een beetje olie op de sluitplaat te smeren en ook op de dag en/of nachtschoot. Dit zodat deze weer soepel in de sluitplaat schuiven. Dit kan namelijk het probleem zijn als de deur niet soepel sluit.

Een andere oorzaak kan zijn dat de deur mettertijd een beetje is verzakt. Dan komen de sluitplaat en het slot niet meer overeen en zal de deur niet- of moeilijk sluiten. Je kunt dit oplossen door de scharnieren van de deur weer goed af te stellen.

Als je sleutel niet meer goed in de cilinder gaat, is de kans groot dat deze kapot is. Je kunt de cilinder laten vervangen door een slotenmaker. Je kunt dit ook zelf doen. Een cilinder vervangen is zeker als de sleutel er nog wel in gaat, niet heel ingewikkeld.
Als de sleutel er niet goed in gaat, kan het ook zijn dat je een slechte sleutel hebt. Dit houdt dus in dat het een kopie is van de originele sleutel, die niet helemaal goed is nagemaakt. Je kunt dit testen door een andere sleutel te proberen. Als die wel goed past, is jouw sleutel dus een slechte kopie. Het enige wat je dan kunt doen is een nieuwe sleutel laten maken.

Het kan ook nog zo zijn, dat het slot kapot is. Als dat zo is, zal je deur waarschijnlijk ook niet meer goed sluiten. De enige optie is dan om het slot te vervangen.

Comments are closed.