Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Declareren aan de belastingdienst 

Een kilometerregistratie belastingdienst regelen is erg lastig. Er zijn namelijk een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Je moet er allereerst zeker van zijn dat alle gegevens erin staan en kloppen. Zo moet je voor iedere rit die je gaat declareren ervoor zorgen dat de datum van de rit, de kilometerteller aan het begin en aan het eind van de rit, en de gegevens van de auto erin staan. Dit houdt in dat je het kenteken, merk en model van de auto ook moet opgeven. Ook moet je benoemen of dit voor particuliere of zakelijke doeleinden was. De plaats van het vertrek en van de bestemming mag uiteraard ook niet vergeten worden. 

Een auto zakelijk of privé? 

Het is altijd een overweging of je een auto zakelijk of privé aan moet schaffen. Bij een zakelijke aanschaffing staat de auto op naam van de onderneming zelf en hoort dit bij de bezittingen van het bedrijf zelf. Wanneer je een auto privé aanschaft is hij helemaal van jezelf en kan je ermee doen wat je wil. Hier staat dan wel tegenover dat je de onderhoudskosten en apk-keuringen voor eigen rekening moet nemen. Je moet hierbij dus een afweging maken of je veel privé ermee gaat rijden, aangezien het anders handiger is om een zakelijke auto aan te schaffen. 

Een zakelijke auto privé gebruiken 

Die afweging ligt eraan hoeveel je de zakelijke auto privé gaat gebruiken. Dit heeft alles te maken met de grens van 500 kilometer. Als je onder de 500 kilometer privégebruik per jaar blijft, hoef je geen bijtelling te betalen. Wanneer je dus boven die 500 kilometer komt wordt er bijtelling in rekening gebracht, die echter nooit boven de aanschaffingsprijs van de auto kan komen. Het is dus een erg lastige afweging om te maken waarbij je deze factoren in overweging moet nemen om tot de juiste beslissing te komen.

Comments are closed.