Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De voordelen van het huren van truss

Wat is truss precies?

Truss huren is een slimme keuze wanneer je een evenement gaat organiseren. Het maakt in feite helemaal niks uit welk type evenement dat is. Trussen zullen het altijd naar een hoger niveau brengen. Maar wat zijn het eigenlijk? Een truss is een aluminium buisconstructie. Voornamelijk worden deze materialen gebruikt om audiovisuele techniek omhoog te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een speaker of een videoscherm dat op een bepaalde hoogte moet hangen. Deze worden aan de truss bevestigd en vervolgens wordt deze truss met behulp van rigging materiaal omhoog getakeld. Wanneer je een professioneel evenement wilt organiseren mag truss huren daarbij zeker niet ontbreken.

De voordelen van truss huren

Er is een aantal voordelen te bedenken dat ontstaat wanneer je kiest voor truss huren. Zo kun je bijvoorbeeld een oplossing precies op maat creëren met trussen. Er zijn vele soorten en maten. Natuurlijk zijn er verschillende kleuren en lengtes, maar ook in de constructie zit verschil en in het type element. Zo zijn bijvoorbeeld vierkante, rechthoekige, driehoekige of laddervormige trussen beschikbaar. En je kunt ook nog kiezen uit een recht element, een hoekelement, een truss corner of een bochtelement. Hiermee kun je verschillende kanten op en krijg je de kans om je technisch ontwerp perfect te realiseren.

Daarnaast kun je met truss ook erg creatief worden. Je kunt het bijvoorbeeld inzetten als bouwmateriaal voor een beursstand. Maar ook als je op je event een boodschap wilt doorgeven kun je binnen je truss systeem een reclamedoek spannen waarop je een boodschap kunt neerzetten. Daarnaast kun je een apart podium van truss bouwen, wat gegarandeerd opvalt bij de aanwezige gasten. Vergeet ook de sfeer niet. Met trussen kun je ook een grote ruimte in verschillende ruimtes indelen, een spectaculaire entree creëren met een opvallende poort en voile doeken of verlichting inzetten op plekken waar anders geen verlichting kon komen. En vergeet ook de mensen op tribunes niet; zij kunnen met behulp van de audiovisuele materialen die aan de truss bevestigd zijn precies volgen wat de persoon op het podium doet en zegt.

Schakel een professional in

Zorg dat je samenwerkt met een professional op dit gebied. Allereerst moeten de materialen gegarandeerd veilig zijn. Check dit altijd door te vragen of het bedrijf controles en keuring uitvoert en hoe recent die zijn. Je kunt zelfs vragen of zij de materialen die je wilt huren kunnen controleren alvorens je die meegeleverd krijgt. Realiseer je tevens dat de rigging professioneel geïnstalleerd moet worden. Het gaat om werken op grote hoogte en met zware elementen. Dit mag daarom alleen uitgevoerd worden door een gecertificeerde partij. Kijk ook dit van tevoren na. Zo bereid jij je optimaal voor op het huren van truss bij het door jou gekozen verhuurbedrijf.

Comments are closed.