Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De voordelen van creatine gebruik

De naam creatine horen we in de sportwereld nogal vaak voorbij komen, alleen wat is nu precies creatine en wat zijn de voordelen van creatine gebruik? Allereerst zal ik een kleine uitleg geven over wat creatine nu precies is en wat de werking ervan is.

 

Creatine is een stof in het lichaam welke zich voornamelijk in de spieren bevind. In het voedsel wat wij eten zit maar een heel beperkte hoeveelheid creatine, en omdat het lichaam tijdens het sporten flink wat te verduren krijgt vallen wij wel af, maar neemt ook de spiermassa maar heel sporadisch toe. Creatine draagt bij aan het uithoudingsvermogen, het vergroten van kracht en het opbouwen van spiermassa, hierdoor is het dan ook een zeer belangrijke stof voor mensen die aan krachtsport doen. Veel sporters maken dan ook gebruik van creatine supplementen, om het lichaam de hoeveelheid creatine te geven die het nodig heeft. Dit zorgt ervoor dat het uithoudingsvermogen van die spieren groter word, en dat de inspanningen effectiever worden. Door het lichaam te geven wat het vraagt kan het maximum uit de spieren worden gehaald.

 

Wat zijn de voordelen van creatine gebruik?

 

De spieren worden krachtiger door het gebruik van creatine, en hierdoor kunnen er meer oefeningen gedaan worden wat er voor zorgt dat het trainen effectiever word.

 

De opbouw van de spieren word gestimuleerd om te groeien, hierdoor zal de spiermassa sneller toenemen als bij het trainen zonder gebruik van creatine.

 

Creatine gaat de verzuring van de spieren tegen, het bevordert hierdoor het uithoudingsvermogen. 

Bovendien zijn er meerdere soorten creatine te koop, een goede kwaliteit creatine is het product no xplode van bsn. Bij no xplode krijg je de juiste dosering binnnen.

 

Comments are closed.