Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De verzekering voor uw kat

De kat is na de hond de trouwste vriend van de mens. Bijna iedereen heeft wel een kat in huis gehad of kent iemand met een kat. Heb jij ook een kat en is dat je grootste vriend? Ben je er zeker van dat jouw kat niks kan overkomen? Dan heb je het gelukkig voor de meeste katten in Nederland bij het rechte eind. Maar, wat nu als jouw kat ineens wat overkomt of dat hij ineens ziek wordt? Dan ontkomt je er niet aan om een vaak dure behandeling te laten doen bij de dierenarts, want je laat dat arme beestje toch niet aan zijn lot over?

Behandelingen bij de dierenarts zijn vaak prijzig en zijn eigenlijk altijd voor eigen rekening, behalve wanneer je jouw kat verzekerd hebt. Een katten verzekering is erg handig om kosten voor behandelingen, medicijnen en andere ingrepen te laten vergoeden. Hierdoor is jouw vriend verzekerd van de beste zorg zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over de kosten.
Een verzekering voor jouw kat is erg handig om onverwachte en verwachte kosten te laten vergoeden door de verzekeraar. Je kan immers niet weten wanneer je kat een ongeluk krijgt, verzeild raakt in een gevecht met een andere kat of ziek wordt. Daarnaast vergoeden de meeste verzekeraars ook nog een eventuele begrafenis of crematie. Want net als andere leden uit uw familie hoort uw kat toch ook een waardig afscheid te krijgen na al die jaren trouw liefde geven?

Een verzekering voor de kat of ander huisdier werkt eigenlijk precies hetzelfde als een verzekering voor een persoon. De verzekeraar dekt en vergoed behandelingen, medicijnen en andere ingrepen en hiervoor dien je maandelijks een premie te betalen. De hoogte van de premie wordt bepaald door het risico dat jouw kat loopt op ongelukken of ziektes. Hiervoor wordt onder meer gekeken naar het ras, het karakter en de buurt waarin je woont. Je kunt je vast wel indenken dat een luie kat die altijd binnen is minder risico loopt dan een echte avonturier. Ook het ras is een belangrijke factor aangezien sommige rassen last hebben van ziektes of aandoeningen die behandeling nodig hebben.

Comments are closed.