Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De Talgproductie Verminderen…Acnee Verminderen!

Minimum 80% van de jongeren krijgt te maken met een bepaalde huiduitslag zoals rode vlekken, acnee en dergelijke. Maar ook een 7% van de volwassenen hebben er nog last van. Het voornaamste doel om acnee te bestrijden is door de talgproductie verminderen.  Door een overmatige talgaanmaak gaan namelijk de huidporiën geblokkeerd geraken. De talgklieren die aan de haarzakjes vastzitten,  scheiden een vetachtige stof af, die men talg of sebum heet. Dit talg, is een vetachtige substantie die de huid soepel en zacht  houdt. Bij overproductie van talg geraken de haarzakjes verstopt, de talg blijft in de huid aanwezig en zorgt op termijn voor een eerste reeks kleine puistjes, meestal met zwarte kop of mee-eters genaamd.

Ondertussen wordt de vastzittende talg aangevallen door onze lichaamseigen bacterïen en wordt de huid dus helemaal niet meer beschermd waardoor een grotere puist of reeks puisten kunnen ontstaan, nu meestal met een witte kop. Ook cysten, abcessen kunnen de kop opsteken, om nog maar te zwijgen van die verschrikkelijke jeuk.

Je ziet, heel belangrijk in dit ganse proces is de talgproductie verminderen. Door de talgaanmaak terug te schroeven kunnen we ofwel puisten vermijden of vermijden dat kleine mee-eters uitzaaien naar grotere etterende puisten.

De talgproductie verminderen  is als het ware de belangrijkste schakel in dit ganse proces van puistjes bestrijden.  Als dit wordt bijgestuurd, verminderd, kan de huid opnieuw vrij ademen, er zijn geen verstoppingen meer en dus zal je de puistjes zien verdwijnen.

Natuurlijk zijn er een paar zaken die je NU zelf reeds kunt ondernemen, zoals niet roken of minder roken, absoluut geen puistjes uitknijpen omdat de bacteriën op die manier verder worden verspreid.Het gebruik van een neutrale douchegel(PH=5.5, dus idem aan de zuurtegraad van de huid)is eveneens aan te raden.

Zo, wil je nu gericht de talgproductie verminderen en dit onmiddellijk aanpakken?

Comments are closed.