Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De tachograaf

Een digitale tachograaf. Een tachograaf registreert de rij-en rusttijden, de snelheid en de afgelegde afstand van een voertuig. Zware vrachtwagens, bussen en lichte bedrijfsvoertuigen hebben dan ook een tachograaf. De tachograaf is sinds 1 mei 2006 verplicht.

Voor wie is de digitale tachograaf verplicht?

–          Nieuwe bussen en touringcars die meer dan 8 personen vervoeren, de bestuurder niet meegerekend

–          Nieuwe vrachtwagens inclusief aanhangers, waarvan het toegestane maximumgewicht (eigen gewicht plus het maximale laadvermogen) meer is dan 3500 kilo.

–          Daarnaast is het ook verplicht voor lichte bedrijfsvoertuigen in het beroepsgoederenvervoer met een datum eerste toelating van na 1 januari 2006.

De werking van een tachograaf

Een digitaal tachograaf slaat alle gegevens op in het interne geheugen van het apparaat en op persoonsgebonden chauffeurskaarten. Daarnaast registreert hij de gegevens van de ingevoerde kaarten, foutieve handelingen en pogingen tot fraude. Wanneer uw digitale tachograafkaart defect, gestolen of verloren is, kunt u een vervangende kaart aanvragen via Kiwa Register. Dat kan telefonisch of via het webformulier op de website van Kiwa Register.

Voor meer informatie over de tachograaf

Heeft u vragen over de digitale tachograaf of wilt u graag meer informatie? Ook dit kan. Voor meer informatie kunt u ook onze website bezoeken waar u enorm veel informatie kunt vinden.

Comments are closed.