Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De nadelen van thuis werken

Thuis werken wordt steeds populairder en er zitten veel voordelen aan. Toch zijn er ook een aantal nadelen. Dit is niet een reden om het niet te doen, maar het is wel goed om je bewust te zijn van de nadelen, zodat je er iets tegen kunt doen of rekening mee kunt houden.

 

Het eerste nadeel van thuiswerken is dat het best wel eenzaam kan zijn. Hoewel je misschien wel eens gek wordt van je collega’s en je ze soms wel eens achter het behang zou willen plakken, is het toch wel gezellig. Door met collega’s in één ruimte te werken gebeurt er wat om je heen en heb je af een toe een praatje. Als je thuis werkt, zit je meestal alleen en dat kan best eenzaam voelen. Sociale contacten zijn ook erg belangrijk, dus als je thuis werkt, zorg dan dat je dit compenseert met sociale contacten buiten het werk.

 

Een ander duidelijk nadeel van thuis werken is de werk- en privébalans. Voor sommige mensen is het prettig om hun werk letterlijk op kantoor te laten, zodat ze er thuis niet meer aan hoeven te denken. Dat kan bij thuis werken natuurlijk niet. Ook op je computer kan het vervelend zijn dat werk en privé door elkaar heen lopen. Een oplossing hiervoor is een digitale werkplaats op je computer, waar alles van je werk in staat. Een ict consultant kan dit regelen voor je bedrijf.

 

Het laatste nadeel is dat het soms lastig is als je kinderen hebt. Vooral kleine kinderen snappen vaak niet waarom je niet kunt komen spelen, aangezien je toch thuis bent. Dit kun je oplossen door een speciale kamer in te richten waar je altijd werkt, zodat ze het onderscheid leren. Zo weten ze dat je niet gestoord mag worden als je daar bent en dat ze wel met je kunnen spelen als je bijvoorbeeld in de woonkamer bent.

 

Comments are closed.