Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De hypotheekrenteaftrek

Als je een huis koopt dan sluit je een lening af om het huis te financieren. Over een lening moet rente betaald worden zo ook bij een hypotheek. De rente die we over deze lening moeten betalen noemen we de hypotheekrente. De rente die we betalen over onze hypothecaire lening is aftrekbaar van de belasting. Dit bedrag kunnen we maandelijks van de belastingdienst terug krijgen.

Er zijn wel een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor de hypotheekrenteaftrek:

  1. De woning waar de hypotheekrente voor afgesloten wordt moet het hoofdverblijf zijn. Het is niet mogelijk om de rente terug te vragen voor vakantieverblijven of boten of iets dergelijks.
  2. De afgesloten lening moet bedoeld zijn om een huis te kopen of om een verbouwing aan het huis te financieren
  3. Als men gaat verhuizen dan moet de overwaarde van de verkochte woning in het nieuwe huis gestoken worden. Doet men dit niet dan heeft men ook geen recht op de rente aftrek.

De rente aftrek is bedacht door de overheid om de aankoop van huizen te stimuleren. Het is nog regelmatig onderwerp van gesprek in politiek Den Haag. Vooral in tijden dat het minder gaat met de economie kost het de staat erg veel geld. Maar veel mensen komen in de problemen als de aftrek wordt opgeheven.

Comments are closed.