Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De geschiedenis van het Safety System hindernismateriaal

NedLandic.nl verkoopt nu al enkele jaren hindernismateriaal online, één van de grootste producenten van het hindernismateriaal is Safety-System. Safety-System bestaat als sinds begin de jaren 90 toen eigenaar Erkki Eloranta begon met het ontwikkelen van het Safety-System.

Erkki Eloranta was ruiter en had zodoende veel affiniteit met paarden en de ruitersport, daarnaast wist hij veel van kunststoffen. Deze combinatie zorgde ervoor dat hij begon met het ontwikkelen van een compleet assortiment hindernismateriaal, geheel gemaakt uit kunststof.

De doelstellig van Erkki was indertijd de beste hindernissen te produceren uit kunststof. De hindernissen moesten zowel gebruiksvriendelijk zijn als weinig onderhoud nodig hebben. Belangrijkste was echter zijn voornemen de ruitersport veiliger te maken. Door zijn ervaring als ruiter wist hij dat er hindernismateriaal werd gebruikt dat absoluut niet veilig was. Deze onveiligheden kunnen gevolgen hebben voor zowel de ruiter als het paard. Niet zelden gebeurt het dat een paard zwikt en de ruiter afwerpt door onveilig hindernismateriaal.

Erkki wilde een assortiment hindernissen ontwikkelen die zowel voor amateurs als professionals te gebruiken zijn. De hindernissen moesten bij trainingen te gebruiken zijn maar ook bij de wedstrijden. Met al deze eisen is Eloranta begonnen met het ontwikkelen van een totaal nieuw concept qua hindernismateriaal.

Het hindernismateriaal van Safety-System is gemaakt van de kunststof HDPE wat staat voor Hig-density polyethylene. Het materiaal is nagenoeg onbreekbaar en splintert niet en is daardoor zeer geschikt voor hindernismateriaal. De hindernissen zijn vorstbestendig en worden niet hard bij strenge vorst. Safety-System materiaal is leverbaar in verschillende kleuren. Het materiaal is ontzettend kleur vast en de best mogelijke grondstof. Voordeel van de Safety-system hindernismaterialen is ook het gewicht. De springbalken zijn leverbaar in verschillende gewichten, afhankelijk van het doel waarvoor de balken gebruikt gaan worden. De staanders zijn gemaakt van lichtgewicht, maar stevig kunststof dat makkelijk verplaatsbaar is.

Safety-System hindernismateriaal is verkrijgbaar bij NedLandic.nl.

Comments are closed.