Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De elektrische fiets

Een elektrische fiets bestaat al sinds de 19e eeuw. Vanaf de eerste elektrische fiets tot nu is er veel veranderd en verbeterd. Tegenwoordig kunt u de keuze maken tussen veel verschillende merken en soorten elektrische fietsen. Bij onder andere fietsenwinkel Haarlem zijn deze verschillende elektrische fietsen te koop.

De geschiedenis van de elektrische fiets

Rond 1895 is voor het eerst patent verkregen op een elektrische fiets. Deze fiets werd aangedreven door batterijen. Twee jaar later is er een fiets gemaakt die aangedreven werd door een dubbele elektrische motor. Weer een jaar later kwam er een fiets waarvan het achterwiel aangedreven werd. Deze tweewielers waren het begin van de ontwikkeling van de elektrische fietsen. In de eeuw daarop is de ontwikkeling doorgezet en werden er krachtsensoren en motoraansturingssystemen ontwikkeld voor de elektrische fiets. Tegenwoordig zijn de fietsen lichter geworden, maar kunnen ze door de accutechnologie toch lange afstanden volhouden. De elektrische fiets is erg populair geworden en omvat zelfs 10 tot 20% van alle fietsen in de grote steden (berekend in 2007). Tegenwoordig kun je kiezen voor de E-Bike, wat een fiets is met een gashendel die de motor aanstuurt. Ook kun je kiezen voor de Pedelec, wat een elektrische fiets is die slechts een hulpmotor heeft. Deze wordt alleen geactiveerd door spierkracht.

Een elektrische fiets van VVR Parts

Wilt u ook een elektrische fiets? Ga dan snel naar de website van VVR Parts om direct de geschikte elektrische fiets te bestellen. Op de website kunt u ook terecht voor al uw vragen over de elektrisch fietsen. Alle contact gegevens kunt u vinden op de website.

Comments are closed.