Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De druk op studenten

Wij Nederlanders zijn een vooruitstrevend land met de vrijwel de hoogste arbeidsproductiviteit ter wereld. Dit gaat gepaard met welvaart. Maar om deze ‘machtpositie’ wat dit betreft te behouden zijn geschoolde werknemers nodig. Hiervoor moet je een studie volgen. Een studie kan heel zwaar zijn voor verschillende mensen. De lat ligt vaak hoog en het brengt een heleboel gevolgen met zich mee. Een burnout is zowel bij werknemers, werkgevers als studenten eigenlijk al niet meer bijzonder.

Veel mensen stromen ook uit bij hun opleiding. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het kan te maken hebben met een slechte voorafgaande oriëntatie. De opleiding kan tegen vallen. Hiernaast kan het wederom de hoge lat zijn die door scholen en de overheid gelegd wordt. Veel studenten weten niet wat ze willen gaan hierom een hele algemene opleiding doen zoals toegepaste psychologie, commerciële economie of sociaal pedagogisch hulp. Maar wat als je nou het gevoel hebt dat er helemaal geen opleiding voor jouw is? Ook dit kan wederom stres in de vorm van keuze stres met zich mee nemen. Veel scholen willen de grote hoeveelheid uitval voorkomen door een voor opleiding te verplichten voor je propedeuse jaar. Ook is het niet meer mogelijk om studenten van school te sturen op het moment dat zij de propedeuse niet behaald hebben. Vroeger was dit wel mogelijk maar het is wettelijk bepaalt dat een school geen twee meetmogelijkheden meer mag hanteren. Op deze manier wordt de druk afgevoerd.

Het studenten leven kan zwaar zijn. Er zijn een paar tips die misschien heel basis zijn maar o-zo belangrijk. Zorg er simpel weg voor dat je genoeg nacht rust krijgt. Dit is voor sommige studenten (al helemaal als je bij een studentenvereniging zit) nogal een lastige opgave. Zorg er hiernaast voor dat je tijd vrij maakt voor je hobby’s. Op deze manier maak je je hoofd vrij. Het derde en laatste advies; zorg ervoor dat je genoeg sport. Zorg ervoor dat een bloeddrukmeter kopen overbodig wordt. En eet niet dusdanig veel snoep dat je een bloedsuikermeters nodig hebt.

Comments are closed.