Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

de beugel is terug van weggeweest

Vanaf de puberteit is het steeds gebruikelijker voor kinderen of jongvolwassenen om een beugel te hebben. Het verschilt dan ook wat voor beugel er gebruikt moet worden per persoon. Zo kunnen tanden naar binnen of naar buiten staan. Dit zorgt ervoor dat de patiënt wordt uitgerust met een blok beugel of een slotjes beugel. Een blok beugel kan worden uitgedaan door de persoon zelf. Tevens zou de persoon een buitenboordbeugel kunnen krijgen, deze wordt bevestigd aan de beugel, dit zorgt ervoor dat deze meer druk uitoefent tijdens het proces, dit is nodig in extremere gevallen.

Ook volwassenen worden steeds vaker gezien met beugel. Dit heeft alles te maken met het feit dat vroeger, zo’n 30 jaar geleden, het helemaal niet gebruikelijk was om een beugel te hebben. Dit vanwege de hoge kosten die bijna niemand kon betalen. Inmiddels zijn we welvarender en is een beugel vaak verzekerd, waardoor alsnog wordt gekozen om een beugel te nemen.

Maar soms kan een beugel niet direct geplaatst worden of er is eerst een kaakcorrectie nodig om de beugel te kunnen plaatsen, de patiënt moet dan eerst langs een kaakchirurg om ruimte te maken voor de beugel. Deze zorgt er dan voor dat kaak in correcte houding wordt gezet. Deze behandeling wordt niet alleen ingezet als hulpmiddel, soms is deze een noodzaak om weer normaal te kunnen eten. Het kan namelijk zo zijn dat eten pijn kan gaan doen, als de kaak in een verkeerde stand staat maar toch actief gebruikt wordt. Met alle pijnlijke gevolgen van dien. Deze kaakfysio is niet alleen in staat de stand van de kaken weer te herstellen, maar ook om de orthodontist een handje te helpen door vrijblijvend advies te verlenen over zaken als de aankomende kiezen bij jonge mensen. Zo is een nauwe samenwerking tussen een orthodontist en een kaakchirurg vaak erg belangrijk.

Comments are closed.