Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De beste stofzuigerrobots

De beste robotstofzuiger

Wie een zuigrobot wil kopen, moet dringend vergelijken. De verschillen in zuigkracht, levensduur van de batterij en reinigingsgraad zijn groot. Omdat wij regelmatig robotstofzuiger van iRobot, Dyson, Medion & Co. met en zonder apps test, wordt u hier optimaal geadviseerd. Klik op de modelnaam om toegang te krijgen tot de productinformatiebladen met alle belangrijke informatie.

Vergelijk robotstofzuigers met elkaar

Zuigrobots moeten zo eenvoudig mogelijk zoveel mogelijk werk voor u doen. Omdat er grote prijsverschillen zijn, moet u eerst de beschikbare modellen van Vorwerk, Samsung en Co. in detail vergelijken voordat u een robotstofzuiger koopt. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Welke vloeren moeten worden schoongemaakt? In principe werken alle zuigrobots het beste met gladde vloeren zoals parket, laminaat of PVC. Als u veel kamers met tapijt heeft ingericht, dient u te letten op een voldoende sterke zuigkracht. Om ervoor te zorgen dat de zuigrobot drempels creëert tussen parket en tapijt, is het afhankelijk van de rollen die onder het apparaat zijn geïnstalleerd.
  • Hoe ben ik erin geluisd? Als u veel kasten, tafels, fauteuils en ander meubilair in de te reinigen kamers heeft, moet u rekening houden met de hoogte van het model. Hoe vlakker, hoe beter. Er zijn robotstofzuigers die slechts acht centimeter hoog zijn.
  • Hoeveel en welk vuil moet de robot verwijderen? Een enkel huishouden produceert meestal aanzienlijk minder stof en vuil dan een gezinshuishouden. De eisen die in gezinnen aan de zuigrobot worden gesteld, zijn dan ook navenant hoger. Doorslaggevend zijn niet alleen de zuigkracht, maar ook de levensduur van de accu, de oplaadtijd en de grootte van de vuilwatertank. Huishoudens met dieren zijn vaak een bijzondere uitdaging: Het lange dierenhaar kan alleen met voldoende zuigkracht uit het tapijt worden verwijderd. Let indien nodig op speciale zuigprogramma’s en/of automatische detectie van bijzonder sterke vervuiling. De extra investering in dergelijke functies is in dit geval bijzonder de moeite waard.
  • Hoeveel ruimte moet er worden gestofzuigd? Voor een klein appartement is een robotstofzuiger met een kortere levensduur van de batterij voldoende. Het is zelfs mogelijk dat u het zonder een extra laadstation kunt stellen, omdat de robot toch maar één keer per week in gebruik is. Grote appartementen, waar veel mensen wonen, moeten vaker worden gestofzuigd. Het is dus onwaarschijnlijk dat gezinnen blij zijn met een klein apparaatje dat een uur lang niet kan stofzuigen zonder onderbreking van het opladen.

Wanneer moet de zuigrobot worden gebruikt? Als u wilt dat de robot ongestoord kan bewegen terwijl u aan het werk bent, is het volume niet zo’n belangrijk aankoopcriterium. Belangrijker is wellicht de bediening via de app, waarmee u het apparaat op elk moment kunt starten en op afstand kunt controleren of de robotstofzuiger zijn werk goed doet. Als u meestal thuis bent tijdens het stofzuigen, is een stil apparaat ideaal.

Comments are closed.