Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De beste epilator

De beste epilator

Hoe werkt een epileerapparaat?

Braun Silk-épil 7 7951 Skin Spa Een epilator is een elektrisch apparaat dat in staat is om lichaamsharen mechanisch te verwijderen. Het lijkt op een normaal scheerapparaat, maar is van binnenuit totaal anders.

Dit komt omdat het de taak van de epilator is om geen lichaamsharen aan het oppervlak af te knippen. Een epilator verwijdert de lichaamsharen met de wortels. Hiervoor worden verschillende roterende rollen gebruikt.

In deze rollen is een systeem van roterende schijven of veren geïntegreerd, die op dezelfde manier functioneren als een pincet. Deze grijpen de haren samen met de wortels en plukken ze van het huidoppervlak.

Hoe breder de kop van de epilator, hoe meer haren tegelijkertijd door de epilator kunnen worden vastgepakt en geplukt. Een speciaal voor epilators ontwikkelde lifttechniek maakt het mogelijk om haren die zich dicht op de huid bevinden vast te pakken en betrouwbaar te verwijderen.

De meeste mensen associëren het plukken van lichaamsharen met pijn. De technologische ontwikkeling heeft ertoe bijgedragen dat de moderne apparatuur voor epilatie zo pijnloos mogelijk werkt.

Zo zijn er bijvoorbeeld massagefuncties geïntegreerd in de epilators, die de huid tijdens het epileren voorzichtig begeleiden en de bloedcirculatie in de huid bevorderen. Sommige apparaten zijn ook ontworpen voor gebruik in de badkuip. Ook hier wordt de huid door het bad goed van bloed voorzien en is de epilatie, net als bij nat scheren, zacht.

Bij sommige epilators is ook een speciaal koelsysteem geïntegreerd. Dit moet ook de irritatie van de huid tijdens het epileren verminderen. Het eerste gebruik van een epilator is echter altijd onbekend en kan, afhankelijk van de gevoeligheid van de gebruiker, lichte pijn veroorzaken.

Voor ervaren gebruikers is het daarentegen mogelijk om de epilator zo te begeleiden dat er zo min mogelijk pijn is tijdens het epileren. Natuurlijk is hiervoor ook een geschikt apparaat nodig.

Het schoonheidsideaal van vandaag omvat een mooie en gladde huid. Niet alleen dames letten op gladde benen en armen, ook de mannen van de schepping volgen deze trend. Ontharing is een vermoeiend onderwerp, dat meestal gepaard gaat met een bepaalde hoeveelheid inspanning. In veel huishoudens is scheren onder de douche niets nieuws meer. Een nadeel van scheren is echter dat de haren relatief snel teruggroeien. Of het nu gaat om de benen, de armen of de genitaliën, geschoren lichaamsdelen zijn vandaag de dag bijna een must. Een epilator is nu een zeer goed alternatief voor een scheermes. Het voordeel van dit apparaat is dat het haar niet wordt geschoren maar geplukt. Dit betekent dat het haar niet zo snel teruggroeit, wat u ook wat tijd bespaart op het gebied van persoonlijke hygiëne. Volgens deskundige schattingen geeft een epileerapparaat je ongeveer 4 weken rust.

De term epilatie betekent het verwijderen van haar direct bij de haarwortels. In een epilator is als het ware een pincetsysteem geïntegreerd, dat de haren inclusief de haarwortel plukt. Zo worden de haren volledig verwijderd met dit apparaat en ontstaat er een veel beter effect dan bij het scheren. Het trekken van de haren kan echter pijnlijk zijn. Huidirritaties zijn ook niet ongewoon. De huidige epilators zijn echter niet te vergelijken met die van enkele jaren geleden, en een zachte ontharing met een epilator is al mogelijk met de nieuwe modellen van de verschillende fabrikanten. Als u de huid voorbereidt op epilatie met een breed scala aan verzorgingsproducten, moet de pijn worden beperkt en mogen er geen huidirritaties optreden. Het eersteklas en langdurige gevoel van gladheid zal de pijn echter troosten.

Deskundigen adviseren het gebruik van een epilator ongeveer elke 4 weken. Dit zorgt ervoor dat u het hele jaar door een mooie en gladde huid heeft. De meeste epileerapparaten worden gebruikt voor de benen, armen en het genitale gebied. Natuurlijk kun je ook een epileerapparaat op je gezicht gebruiken. Dit vereist echter wel enige vaardigheid en oefening. Goede, hoogwaardige epilators zijn al verkrijgbaar in de winkels voor ongeveer Euro 25,00. Als u wilt genieten van een grondige ontharing over een langere periode, moet u kiezen voor een iets duurder model. Tests hebben echter aangetoond dat zelfs enkele goedkope modellen met een goede techniek en dus een goed resultaat van de ontharing kunnen overtuigen. In de testrapporten kunt u zien welke apparaten op dit moment tot de beste op de markt behoren. Met de testwinnaars van de onafhankelijke experts zult u zeker geen slechte koop doen.

Epilator voor de intieme omgeving

Braun 852 Ruby Edition Face Brush voor het reinigen van het gezicht en epilatorharen in de schaamstreek zijn nu een absolute no-go. De epilators zorgen voor een eersteklas ontharing in het genitale gebied. De eerste pogingen om de haren uit de zeer gevoelige zone te verwijderen, kunnen nog steeds als ietwat onaangenaam worden ervaren. U zult er echter snel aan wennen en kunnen genieten van het gladde deel van uw lichaam. Tests hebben aangetoond dat de bovengenoemde natte epileerapparaten met name worden aanbevolen voor het genitale gebied.

Comments are closed.