Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Darmproblemen en honden

Veel honden hebben problemen met hun darmen. Er zijn drie oorzaken die de darmproblemen kunnen veroorzaken:

Maldigestie:

hierbij is er een slechte vertering van het voedsel. Dit kan komen door een slecht werkende alvleesklier of een obstructie van de galwegen. Hierbij komt er geen gal in de darm. De alvleesklier produceert namelijk enzymen die de voedingsstoffen in het voedsel afbreken tot kleinere delen waardoor ze makkelijker opgenomen worden. Het alvleeskliersap wordt via een kanaaltje naar de darm afgevoerd. Als de alvleesklier niet goed werkt, wordt het voedsel niet verteerd.

Verschijnselen hierbij zijn chronische diarree die heel verschillend kunnen zijn. Omdat het voedsel slecht verteerd en opgenomen wordt, produceren de honden enorme hoeveelheden ontlasting. Sommige dieren zijn mager en hebben een enorme eetlust. Daarnaast is de vacht vaak slecht, maar komen de dieren niet ziek over.

Malabsoptie:

is er een chronische ontsteking in de darmwand waardoor de voedingsstoffen onvoldoende worden opgenomen.

Wanneer je een hond hebt die veel last heeft van darm en maagproblemen is vers hondenvoer helemaal van belangrijk. Vers voer voor je hond kan het verteringsstelsel stimuleren. Zo wordt ook de afbraak van de natuurlijke voeding gestimuleerd.

Comments are closed.