Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Daktips voor een zorgeloze zomer

Daktips voor een zorgeloze zomer

De regenachtige maanden van september, oktober en bijvoorbeeld april geven u een duidelijke indicatie wanneer uw dak aan renovatie toe is. Op het moment dat u emmertjes op zolder moet plaatsen om de druppels op te vangen, is er geen weg meer terug. Uw dak is aan renovatie toe! Maar om deze problemen te voorkomen, bent u in de zomer op het juiste moment om uw dakdekker eens een belletje te geven. Daarnaast zijn er ook een aantal tips die u zelf kunt uitvoeren om daklekkage te voorkomen terwijl u op vakantie bent.

Tip 1: maak uw platte dak schoon

Tijdens uw afwezigheid kunnen er forse regenbuien vallen, in Nederland weet je het qua weer immers nooit. Wanneer u uw platte dak schoonmaakt, kan regenwater gemakkelijk het dak via de goot verlaten.

Tip 2: controleer verstopping van uw afvoerpijp

Regenwater moet goed afgevoerd kunnen worden, daarom is het verstandig om de waterdoorvoer te controleren op verstoppingen.

Tip 3: Geen losse spullen op het platte dak bewaren

Stel dat u op vakantie bent en er steekt een flinke wind op. Het zou vervelend zijn als u na uw vakantie uw spullen kapot van de grond moet ruimen. Controleer of dakkoepels goed vastzitten zodat inbrekers geen kans krijgen om deze open te maken.

Tip 4: Bel uw dakdekker in geval van twijfel

Twijfelt u over de staat van uw dak? Neem dan contact op met uw dakdekker. Voor hen is de zomer ook de lekkerste tijd van het jaar om te werken. Heeft u geen dakdekker? Zoek dan eens op Google op ‘dakdekker <uw woonplaats>’ bijvoorbeeld dakdekker Brummen of dakdekker Arnhem, zodat u een dakdekker treft in uw regio. De meest professionele dakdekkers zijn via internet snel te bereiken!

Comments are closed.