Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Corpus Maximus

Een beetje Braziliaanse of Califonische is obsessed met een gezond, fit en slank lichaam. Logisch: het is er altijd strandweer en rokjes dag. Wat doen ze in zonnige oorden dat wij ook zouden moeten doen voor het kweken van een beach body ?

Zaadjes waar je mooi van wordt

Het klinkt niet heel sexy: gras drinken en zaadjes eten. Toch is het hot. De tarwegras shotjes die je drinkt on the go zijn overgewaaid uit Los Angeles, stad van modellen, personal trainers, actrices en yogastudio’s. Wat doet zo een shotje ? Het bevat vijftien keer meer voedingswaarde dan een portie bladgroenten en geeft je energielevel een boost. En er zijn meer superfoods die zorgen voor die gezonde inner glow:

Boerenkoolsmoothies: Deze groene bladgroente helpt het natuurlijke detoxsysteem van je lichaam. Mix het (bij wijze van ontbijt) met andere groenten als spinazie, sla en andijvie en voeg voor de lekker peer en banaan toe.

Groen poeder: Klinkt mysterieus, is het niet. Dit is superfood met groene groenten in gedroogde geconcentreerde vorm. Een theelepeltje ervan in je sap en je hebt een powerdrank.

Chiazaad. Dit zaad is enorm rijk aan ijzer en een bron van vezels. Het vertraagt de opname van complexe koolhydraten, waardoor je eerder verzadigd bent. Handig als je wilt afvallen. Sprenkel het over je fruitsalade of mix het door je smoothie. De zaadjes absorberen water dus het maakt je smoothie meteen dikker.

Chlorella: Platte buiken plant. Overgewaaid uit Japan. Zeer rijk aan zuiverend chlorofyl (kleurstof van planten). Japanse vrouwen slikken het een week voor een schonere en plattere buik. Chlorella is verkrijgbaar als voedingssupplement genaamd Cell Nutrition.

Spring je snel strak

Is je work-out routine geworden en zie je geen effect meer ? Voeg springsessies aan je ‘normale’ training toe. Veel personal trainers gebruiken het bij hun work-out omdat je er efficiënter vet mee zou verbranden. Wat je kunt doen ? Touwtjespringen, een step op en af springe, of in en uit een squatpositie jumpen.

Yoga op een plankje

De nieuwste hit uit Californië heet surfboard-yoga: een negentig minuten durende uitdagende sessie van diverse yogaposes waarbij je surfboard je yogamat is. Doordag je je gewicht evenwichtig moet verdelen om je balans te houden, worden je spieren extra uitgedaagd. Het omringende water blijkt bovendien heel zen te werken. Vooralsnog moet je naast je les ook een vliegticket erbij afrekenen want surfboard-yoga is alleen te doen in zonnige vakantieoorden zoals Marina del Rey in Californië, Skiathos in Griekenland en op Aruba.

Comments are closed.