Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De morning-afterpil kan je redden als het condoom scheurt

Een condoom scheuren kan iedereen overkomen. Zelfs als je een duur merk neemt kan het voorkomen dat een condoom scheurt. Na het scheuren van een condoom breekt er vaak paniek uit. Is er een kans dat je zwanger bent? Het antwoord hierop is zeker weten ja. Bij onveilige seks is er een grote kans op een ongewenste zwangerschap. Je moet er natuurlijk niet aandenken dat je ongewenst zwanger bent. Gelukkig is de morning-afterpil de oplossing bij onveilige seks tegen zwangerschappen.

 

Hoe groot is de kans dat ik zwanger ben na het slikken van de morning-afterpil?

Het is belangrijk om er snel bij te zijn met de morning-afterpil. De kans op een ongewenste zwangerschap is het kleinste als je binnen 24 uur een pil inneemt. Hoe langer je wacht met het innemen van een morning-afterpil, hoe groter de kans op een ongewenste zwangerschap. Als je binnen 24 uur een morning-afterpil slikt dan is de kans op een ongewenste zwangerschap slechts 5 procent.

 

Help, ik heb geen morning-afterpil in huis.

Ondanks dat de morning-afterpil zonder recept verkrijgbaar is kan het voorkomen dat je de pillen niet in huis hebt. Als je de pillen niet in huis hebt dan zal je ze moeten regelen. Maar na 24 uur neemt de kans op een ongewenste zwangerschap toe. Gelukkig kan je er nog voor kiezen om Ellaone in te nemen. Ellaone is een zware morning-afterpil. Je kunt hierdoor meer last hebben van bijwerkingen, maar de kans op zwangerschap wordt zelfs binnen 120 uur nog terug gebracht naar een klein percentage.

 

Geen bescherming tegen een SOA.

Veel mensen denken dat de morning-afterpil niet alleen beschermd tegen ongewenste zwangerschappen. Maar dat de medicijnen ook werken tegen een SOA. Helaas kunnen de medicijnen geen SOA stoppen. Het is dus belangrijk om bij een gescheurde condoom altijd een SOA test te doen. Dit is niet alleen belangrijk voor de vrouw, maar ook voor de man. Jullie lopen beide een risico op een SOA door onveilige seks. De morning-afterpil zal hier niet veel aan veranderen.

 

Wanneer is de morning-afterpil minder betrouwbaar?

De morning-afterpil wordt minder betrouwbaar na 24 uur tenzij je de Ellaone inneemt. Nog een mogelijkheid van betrouwbaarheid is antibiotica. Antibiotica zorgen ervoor dat de hormonen minder goed werken. Hierdoor neemt de kans op een ongewenste zwangerschap toe. Nog een reden, waardoor de morning-afterpil minder goed werkt is medicijnen tegen epilepsie, tuberculose en HIV.

Comments are closed.