Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Computerproblemen? Hier vindt u eerste hulp!

Of u nu verder doet met uw vaders oude computer of als u beschikt over de meest recente gaming computer, kleine computerproblemen herstellen is een dagelijkse bezigheid. Voor u dat € 50 dure telefoontje naar een of andere helpdesk pleegt, lees dan eerst eens onderstaande tips en wie weet is het probleem hiermee opgelost.

Computer problemen

  1. Dit klinkt misschien al te gemakkelijk maar een oplossing voor veel problemen is gewoon uw computer eens herstarten. En terwijl u bezig bent kijkt u best meteen ook eens als het besturingsprogramma de meest recente updates geïnstalleerd heeft.
  2. Werkt uw computer te traag? Kijk dan eerst en vooral eens naar de hoeveelheid vrije schijfruimte u nog hebt op de partitie waar uw besturingsprogramma op geïnstalleerd is. Het is namelijk zo dat besturingsprogramma’s tijdelijke mappen en bestanden aanmaken terwijl je op uw computer werkt. Als de partitie volledig vol staat wordt het voor het besturingsprogramma zeer moeilijk een vlotte werking aan te houden. Het is misschien ook het ideale moment om eens grote kuis te houden in uw bestanden.
  3. Werkt het downloaden en openen van websites traag? Controleer dan eerst eens uw internet verbinding. Er bestaan tal van gratis internet speedtest programma’s op internet, wie weet ligt het gewoon aan uw provider?
  4. Blijft uw computer heropstarten? Hier is het mogelijk dat uw besturingsprogramma gewoon de nieuwste lading updates automatisch installeert waarbij het systeem meerdere keren heropgestart wordt. Kijk ook eens of u van uw hardware de laatste drivers heeft. Ook is het mogelijk dat uw computer simpelweg verhit raakt en zichzelf uitschakelt. In dit geval is het van belang dat u vanbinnen eens kijkt of er geen stof in de computer zit. Stof is een grote boosdoener voor computers.
  5. Wil uw printer niet printen? Laten we aannemen dat u beschikt over de laatste drivers van de printer en dat er genoeg inkt en papier is. Probeer de printer dan eerst eens uit en terug aan te schakelen. Als dat niet helpt, trek dan eens de kabels uit en stop ze terug in. Zorg er ook voor dat “printer offline gebruiken” niet ingeschakeld is. Let er ook op dat de printer die u wil gebruiken als standaardprinter ingesteld is.
  6. Kan u geen email bijlagen openen? De meest voorkomende oorzaak hierbij is dat u waarschijnlijk niet de juiste software hebt om de bijlagen te openen. Een veel voorkomend bijlagebestand is PDF. Hiervoor heb je een PDF reader nodig. De meest bekende is Adobe PDF reader.

Dit waren enkele van de meest voorkomende computer problemen beschreven. Merk op dat het meestal kleine softwarematige problemen zijn die een ware hel kunnen zijn.  Als u denkt dat u een hardwareprobleem heeft is het best eens contact op te nemen met een bekwame computer hersteller. Let er vooral op dat u – indien u nog garantie heeft- uw garantie niet schaadt door zelf stappen te ondernemen waarvan u niet zeker bent.

Comments are closed.