Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Buiten speelgoed en de gezondheidsvoordelen

Iedereen weet dat vitamine D een essentiële vitamine is die een heleboel positieve gevolgen op je gezondheid heeft op het moment dat je er genoeg van bent. Ook het feit dat risicogroepen meer vitamine D nodig hebben is niet nieuw. De grootste risico groepen zijn mensen met een donkere huid, kinderen en ouderen.

Voor kinderen is het misschien wel het belangrijkste. Vitamine D zorgt voor een gezonde ontwikkeling van de botten. Zolang je dus groeit is dit van cruciaal belang. Hoewel het verkrijgen van bijvoorbeeld vitamine C lukt via eten moeten de ouders verantwoordelijkheid nemen over de kinderen. Vitamine D is gelukkig makkelijker. Je lichaam kan het namelijk aanmaken via zonlicht. Je hoeft er dus alleen maar voor te zorgen dat je kinderen genoeg buiten spelen.

Ouders kunnen kinderen vrij makkelijk stimuleren om naar buiten te gaan. Het aanschaffen van houten buitenspeelgoed zoals een schommel hout kan een mogelijkheid zijn. Op deze manier zullen kinderen eerder geneigd zijn om naar buiten te gaan. Hiernaast is het een soort collectieve belang van de buurt. Op het moment dat jouw kind namelijk hier over bezit gaan andere kinderen bij jouw kind spelen. Je creëert dus één grote gezelligheid rondom jouw huis. Krijg je ook nog is de kans om de ouders van de vrienden en de buren een keer te spreken.

Door bijvoorbeeld een zandbak aan te schaffen zijn vooral jonge kinderen uren onder de pannen. Uren lang spelen, graven, kastelen bouwen of een bunker maken. Ook doormiddel van een schommel kan een kind makkelijk naar buiten gaan. Hiernaast zijn ze lekker dicht bij huis en kan je ze dus het sinaasappeltje voeren voor de extra vitamine C. Op deze manier geef jij je kind de vitaminen die hij/zij nodig heeft. Hiernaast is het ook nog een extra bevorderlijk voor de gezondheid omdat een kind lichaamsbeweging krijg. Alleen maar voordelen dus.

Comments are closed.