Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Bubbelbad met roterend water

Een Bubbelbad is een roterende stroom van water, waardoor een karakteristiek vortex. Vele mythen en legenden van de zee hebben featured Bubbelbad , meestal in situaties waarbij grote gevaar voor de scheepvaart, en er zijn een aantal beroemde Bubbelbad  over de hele wereld welk formulier consequent en regelmatig. Een bijzonder krachtige whirlpool staat bekend als een maalstroom; een van de meer opmerkelijke noodgedwongen is de Moskstraumen, een enorm netwerk van wervelingen en whirlpools uit de kust van Noorwegen.

Verschillende dingen kunnen leiden tot de vorming van een Bubbelbad . Bubbelbad worden meestal veroorzaakt door de vergadering van zich het verzetten van stromingen. Wanneer de stromingen sterk genoeg zijn, kunnen zij teruglopen elkaar, maken een spiraal van snel kolkende water beginnen. Whirlpools kunnen ook worden veroorzaakt door de wind, die oppervlakte stromingen om over te schakelen van richting veroorzaken kunnen, en consistente whirlpools worden soms veroorzaakt door geografische kenmerken die de stroom van water stromen in een regio bepalen.

Als mensen horen de term “bubbelbad”, visualiseren ze meestal een wervelende draaikolk van water die krachtig genoeg is om schepen opslokken. In feite, de meeste whirlpools zijn lang niet krachtig genoeg om het vernietigen van schepen, en velen lijken bijna onzichtbaar, met de stromingen in de whirlpool verplaatsen onder de oppervlakte van het water. Om een schip te zijn beschadigd in een bubbelbad, de stroom moet vooral sterk, en het schip ongewoon kleine of dun.

Comments are closed.