Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

BTW verlaging ook voor aanbouw

De overheid heeft besloten om van 1 maart 2013 tot 1 april 2014 een btw-verlaging te hanteren voor verbouwingen en renovaties. Dit is één van de maatregelen uit het woonakkoord dat het kabinet heeft gesloten met de oppositiepartijen D66, de ChristenUnie en SGP. Dit betekent dat ook voor het laten plaatsen van een aanbouw de btw wordt verlaagd, en wel van 21% naar 6%. De overheid heeft dit ingesteld om de bouw te stimuleren.

Wat betekent de btw-verlaging voor u?

Bent u van plan om een aanbouw te laten plaatsen? Dan is dit uw kans. De btw-verlaging geldt alleen op werkuren, dus niet op materiaal en producten. Een aanbouw plaatsen kost al snel een aantal dagen, dus dat betekent dat u tot 1 april 2014 flink kosten kunt besparen.

Bedrijven blij met verlaging

Niet alleen consumenten, ook bedrijven zijn erg blij met de verlaging. Door de recessie komt de bouw steeds meer stil te liggen. Men wacht liever met een verbouwing totdat er weer geld voor is en de economie weer een groei doormaakt. Doordat bedrijven de consument nu geen 21%, maar 6% btw hoeven te rekenen, worden veel mensen gestimuleerd om juist nu een verbouwing uit te laten voeren of een aanbouw te laten plaatsen.

Verschillende soorten aanbouw

Als u een aanbouw wilt laten plaatsen, heeft u veel keuze. Kiest u bijvoorbeeld voor een serre, een erker aanbouw of een uitbouw waarbij u ineens een complete woonruimte erbij creëert? Een aanbouwspecialist adviseert u graag over de mogelijkheden en de praktische zaken die erbij komen kijken, zoals het aanvragen van een bouwvergunning.

Comments are closed.