Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Breng je auto naar een autosloperij

autosloperij

Als je auto je niet meer veilig van de ene bestemming naar de andere bestemming kan brengen is mogelijk zijn laatste rit al geweest. Maar let op, vaak zitten in je auto nog onderdelen die hergebruikt kunnen worden. Door deze onderdelen kun je nog een beetje geld verdienen aan je auto. Als de sloperij je auto naar de sloop heeft gebracht wordt de auto helemaal uit elkaar gehaald en worden alle onderdelen en bepaalde materialen die hergebruikt kunnen worden verkocht. Een sloperij moet zijn geld verdienen aan deze tweedehands materialen. Een sloopauto is daarom niet volledig nutteloos. Sloopauto gevraagd is daarom de slogan voor veel sloperijen.

Als je een schade auto hebt waarbij de kosten om deze te maken te hoog zijn kun je ook het best je auto naar een autosloperij brengen. Voor een schade auto krijg je vaak een goede vergoeding en die vergoeding kun je weer investeren in een nieuwe auto. Zorg er sowieso altijd voor dat je verzekerd bent, zo heb je nog kans dat de verzekering de schade betaalt. Maar dat is in veel gevallen niet zo. Als je een sloopauto naar een sloperij brengt moet je niet verwachten dat je met veel geld thuis komt maar je haalt wel altijd het x-bedrag uit je auto.
Als je de auto overhandigt aan een sloperij, zorg er dan altijd voor dat je een vrijwaringbewijs krijgt. Op dit bewijs staat dat de auto niet meer van jou is. Dit is een belangrijk gegeven. Je bent in zo’n geval niet meer verantwoordelijk voor de sloopauto. Je hoeft bijvoorbeeld geen wegenbelasting meer te betalen voor de auto.

Comments are closed.