Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Boedapest

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, is een stad met vele gezichten. De ene kant van de stad lijkt op een scène uit een sprookjesboek, terwijl de andere kant van de stad bekend staat als bruisend; met grote winkelstraten en vele restaurants, cafés en discotheken. Er is zoveel te zien in Boedapest dat je prioriteiten moet gaan stellen. Zeker als je maar een paar dagen in de stad bent. Eén ding moet je in ieder geval zeker doen en dat is een bezoek brengen aan één van de vele thermale baden die stad rijk is.

Als je een stedentrip naar Boedapest wilt plannen heb je een aantal mogelijkheden. Je kunt je vliegticket, transfer en hotel in één keer boeken. Veel reisaanbieders bieden deze mogelijkheid. Via een vakantie vergelijker kun je dan kijken naar de beste en voordeligste aanbieding. Ook kun je ervoor kiezen om alles los te boeken. Voordeel is dan dat je zelf kiest wanneer je vliegt. Soms kan het ook erg veel schelen om vanaf een ander vliegveld dat Schiphol te vliegen. Om daarachter te komen is een vakantie-vergelijker ook een goed hulpmiddel.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad is het Koninklijk paleis. Deze is te vinden op de heuvel van Buda en herbergt een groot aantal kunstwerken uit de Hongaarse geschiedenis. Ook de Matthiaskerk mag je absoluut niet overslaan. Met name het kleurrijke dak en het mooie interieur zullen je versteld doen staan. Als je barokke pracht en praal even zat bent is het Ludwig Museum een mooi alternatief. Dit museum wijdt als één van de weinige museums aandacht aan moderne kunst. Zo vindt je hier werken van bijvoorbeeld Andy Warhol en Pablo Picasso. Aan het einde van de dag uitrusten doe je in het grootste en mooiste park van Boedpast, Városliget Park. Naast relaxen kun je er ook van alles doen.

Comments are closed.