Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Bevalling opwekken door strippen

6 vragen over strippen

Nee mannen, we hebben het hier niet over strippen zoals jullie dat in je hoofd hebben. We hebben het over een methode om de bevalling op te wekken. Hieronder behandelen we 6 van de meest gestelde vragen over strippen als methode om de bevalling op te wekken.

Wat is strippen?

Strippen is een manier om de bevalling op te wekken. Nou ja, eigenlijk is het de enige manier. Bij het strippen worden de vliezen van het onderste gedeelde van de baarmoedermond losgemaakt van de vliezen. Dit is voor het lichaam vaak een startsein.

Wanneer kan er gestript worden?

De verloskundige of gynaecoloog kan gaan strippen als je zelf al enige ontsluiting hebt. Bij 1cm is het al mogelijk.

Is strippen altijd succesvol?

Helaas niet. Maar het is wel de meest effectieve methode om een bevalling op te wekken. Gemiddeld genomen werkt strippen in 33% van de gevallen.

Waarom kiezen voor strippen?

Een bevalling opwekken kan een bittere noodzaak zijn om een keuze. De meest voorkomende redenen om een bevalling op te laten wekken zijn:

  • De moeder wil thuis bevallen en dat kan maar tot week 42
  • De moeder is fysiek en emotioneel uitgeput en kan niet meer wachten
  • De moeder wil voorkomen dat er ingeleid moet worden
  • De moeder wil weten wie er om het bed staat bij de bevalling

Wie kan u strippen?

Wanneer u voor strippen kiest kunt u terecht bij de verloskundige. Deze kan dit voor u doen. Het kan gewoon thuis gebeuren.

Is strippen pijnlijk?

Helaas is het antwoord niet nee. De baarmoedermond is erg gevoelig in deze periode en daarom kan strippen pijnlijk zijn. Maar in de meeste gevallen is de pijn te verdragen.

Comments are closed.