Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Benodigdheden bij het maken van wijn

Ben je gek op wijn en ben je benieuwd hoe wijn gemaakt wordt door het zelf te maken? Daarom hierbij wat tips voor welke benodigdheden je in ieder geval nodig hebt bij het maken van wijn.

Pers

De pers is misschien wel het belangrijkste instrument die je nodig hebt. De pers is de meest simpele manier om druiven te persen. Er zijn echter ook professionele druivenpersen op de markt. Het kan natuurlijk ook met blote voeten.

Gistingsvat

De most komt in een gistingvat. Hiervoor kun je een houten, RVS of kunststof vat, emmer of kuip gebruiken. Deze kun je met een theedoek en elastiek makkelijk afdekken

Meetapparatuur

Het belangrijkste meetmiddel is de hydrometer. Dit is een manier om te meten  hoeveel potentiële alcohol je kunt krijgen uit grammen suikers per liter in de most. Wanneer je graag wil weten welk alcohol percentage je op de etiketten moet zetten, kan dat gemeten worden met vinometer. Wanneer je voor en na de gisting het precieze suikergehalte hebt gemeten, kun je hieruit ook de alcoholgraad berekenen.

Mandfles

Voor het maken van wijn heb je minimaal 1 mandfles nodig. Dit moet overeenkomen met de hoeveelheid wijn die je kunt maken uit de most. Je moet er voor zorgen dat de mandfles goed gevuld kan worden.

Verzamel je graag bijzondere wijnen of vind je het heerlijk om een lekkere wijn bij het eten te nuttigen? Een wijnrek zorgt ervoor dat al je wijnen netjes en overzichtelijk opgeborgen zijn. Voor meer informatie kun je ook de website bezoeken.

Comments are closed.