Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Belgie & Vermogensbeheer vergelijken

Belgiƫ kent veel vermogensbeheerders en Private Banken, maar welke vermogensbeheerder sluit uiteindelijk het beste aan bij uw wensen; eisen en doelstellingen? doe via ons de gratis VermogensScan en ontdek welke vermogensbeheerder het beste bij u past!
Aegon Mixfonds grootste fonds onder particulieren
Dat blijkt uit een inventarisatie van consultancy- en researchbureau AF Advisors. Aegon laat in een reactie weten dat het fonds inderdaad tot de grootste fondsen behoort van Aegon Asset Management. In het Aegon Mix Fund zit momenteel 5,9 miljard euro. Robeco en Obam In het verleden was het Robeco-fonds lange tijd het grootste fonds onder particuliere beleggers. BNP Paribas Obam, voorheen Fortis Obam, was ook korte tijd de grootste. Deze twee fondsen hebben de afgelopen jaren echter een groot deel van het vermogen onder beheer verloren. Deze fondsen zagen volgens AF Advisors de afgelopen 4,5 jaar ieder zo’n 2,5 miljard euro aan klantgeld wegvloeien. Ze staan echter wel allebei nog in de top 25 van grootste beleggingsfondsen onder particuliere beleggers die AF Advisors heeft opgesteld. Op welke plekken, dat wil het bureau niet zeggen.
Huisfondsen Na een stijging van het gebruik van huisfondsen vorig jaar lijkt de verhouding derde fondsen versus huisfondsen nu stabiel op ongeveer 55 procent te blijven liggen. Er is echter verschil tussen verzekeringsfondsen en fondsen aangeboden door banken. Beleggingsfondsen ingezet in levensverzekeringen (unit linked-fondsen) zijn volgens Haak in 85 procent van de gevallen huisfondsen

Comments are closed.