Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Basalt split

Basalt split wordt gebruikt in veel moderne tuinen. In dit artikel wat informatie over Basalt split.

Basalt split is verkrijgbaar in de maten 1 tot en met 80mm en heeft een antraciet zwarte kleur. Basalt split is een harde gebroken natuursteen die ideaal is voor bijvoorbeeld parkeerplaatsen en opritten maar ook voor je siertuin.

Basalt split wordt gewonnen uit Basalt, een vulkanisch stollingsgesteente. Basalt wordt gevormd door de stolling van Lava waarna de brokken basalt door middel van explosieven worden gebroken. Deze kleinere brokken basalt worden later kleiner gebroken tot het split wat tenslotte in uw tuin terecht komt. Basalt split is onder andere afkomstig uit de omliggende landen als Duitsland, België en Luxemburg.

Basalt split ligt zeer vast en is hierdoor ideaal voor bijvoorbeeld opritten en erven. Zorg wel altijd voor een ondergrond van anti worteldoek (tegen onkruid) en eventueel voor splitplaten.

Basalt split is te koop bij diverse winkels in tuinmaterialen zoals de intratuin maar ook bij webshops als natuursteenwebshop.nl en grind-webshop.nl.  De split wordt dan geleverd in grote zakken (big bags) van 500, 1000 of 1500 kilogram.

Hebt u een hoveniersbedrijf en koopt u grind of split regelmatig in voor uw klanten? Dan kan het lonen om bij bijvoorbeeld natuursteenwebshop te vragen naar kortingen bij grotere bestellingen.

Comments are closed.