Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Badkamer voor de kinderen

Bij badkamers die gezamenlijk door volwassenen en kinderen worden gebruikt is het vaak nodig om compromissen te sluiten. Niet alleen in de hoogte van de wastafel, de bereikbaarheid van de wastafelkraan of de antislip vloertegels maar vooral ook in de inrichting. Zeker als uw smaak modern is en u bij uw droombadkamer een minimalistisch design voor ogen hebt. Voor kinderen is een bijvoorbeeld een badkamermeubel in deze stijl, waarbij ook vaak alles opgeborgen dient te worden, of een in het plafond ingebouwde regendouche vaak niet geschikt. Ook de strak uitgevoerde badkameraccessoires kan men niet direct als kindvriendelijk beschrijven.

Aangepast sanitair voor kinderen
Als het mogelijk is om een eigen plekje voor de kinderen in te richten en dat is ook budgettair uitvoerbaar dan verdient dat in een aantal gevallen zeker de voorkeur. Hiermee kunt u een volledig nieuw badkamerontwerp laten maken dat toegespitst is op deze kleine gebruikers. Een aantal fabrikanten bieden complete sanitair series aan die speciaal voor kinderen zijn ontworpen. Vrolijke kleuren en figuren vormen de basis voor het in maat aangepaste sanitair. Doordacht en vindingrijk in de uitvoering, onder andere door het gebruik van antibacteriële materialen en kranen die beschermt zijn tegen het inschakelen van een te hoge watertemperatuur.

Een eigen ontwerp
Het belangrijkste is echter dat uw kinderen hun eigen badkamer als een eigen plekje zullen ervaren. Baden, douchen of de vaak voorkomende dingen zoals het toilet gebruiken, handen wassen en het tanden poetsen wordt tot een activiteit die ze graag uitvoeren. De inrichting kunt u verder vervolmaken met kleurige vloertegels en wandtegels die bijvoorbeeld afgewisseld worden door decortegels met vrolijke en bekende afbeeldingen. Kinderbadkamers zijn weliswaar (nog) niet opgenomen in onze online badkamershowroom maar natuurlijk maakt Sani-bouw ook hiervoor passende ontwerpen. Voor een informatief gesprek over de mogelijkheden of voor bekijken van onze andere badkamer ideeen klikt u hier.

 

Comments are closed.