Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

atleten opgelet

Aangezien de Olympische Spelen van Sochi op het punt van beginnen staan, hervinden vele van ons een nieuwe focus op sportieve activiteiten, terwijl anderen misschien voor de eerste keer een nieuwe sport gaan uitproberen. Vroeger was het mogelijk dat glazen op sterkte een soort van barriere opwierrpen bij het deelnemen aan vele sporten, omdat het moeilijk was een bril op de goede plaats te houden. Laten we ook niet vergeten dat er altijd een risico was op het breken van de glazen of het frame (welke duur zijn en ook voor een gezondheidsrisico kunnen zorgen). Net zoals de moderne Olympische Spelen van de laatste decennia worden gekarakteriseerd door een samenloop van technologische ontwikkelingen en de fysieke eisen op de atleten, hebben moderne [2]sportbrillen en [3]zwembrillen zich nu ontwikkeld zodat mensen die liever een bril dan contactlenzen dragen nu ook een echte keuze hebben. We zullen hier een kijkje nemen naar de moderne sportbrillen en zwembrillen die goed werkt verrichten voor mensen die lenzen onpraktisch of oncomfortabel vinden.

Untitled

Moderne polymeren bieden nu de mogelijkheid voor het produceren van sportbrillen die praktisch onbreekbaar zijn. Buigbare frames worden uitgerust met onverbrijzelbare glazen, die in staat zijn de ergste klappen op te vangen tijdens ruige buitensporten zoals [4]wielrennen, [5]skiën, maar ook werken als [6]veiligheidsglazen. Deze glazen zullenniet breken bij impact, waarmee mogelijke beschadigingen van je oog teniet wordt gedaan. Ook zijn ze krasbestendig waardoor ze ook wat meer beveiliging bieden voor je portemonnee!

Heldere, verduisterde en getinte glazen kunnen ook essentiële UV bescherming bieden voor de ogen, iets wat erg belangrijk is wanneer je voor een langere periode buiten aan het sporten bent. Terwijl dit wenselijk is wanneer je langdurige sporten speelt zoals [7]golf, is UV bescherming echt noodzakelijk als het aankomt op de meer extreme sporten. Bij skiën en bergbeklimmen bijvoorbeeld kunnen erg hoge UV niveau’s ondervonden worden. Verduisterde glazen kunnen ook helpen om je ogen af te schermen van verblindend zonlicht, waardoor je niet je ogen dicht hoeft te knijpen. De geel getinte lenzen daarentegen bieden het beste heldere zicht tijdens mist of andere omstandigheden met weinig licht.

Zwembrillen op sterkte bieden de mogelijkheid om snel het water in te duiken en van hetzelfde zicht te genieten die je normale bril of zachte lens ook biedt. Deze brillen zijn veel voorkomend in de sterktes tussen -8.00 en +8.00. Net als bij sportbrillen kunnen ook zwembrillen worden uitgerust met anti-schittering, zicht verbeterende tint, anti-mist en met volledige UV bescherming.

Comments are closed.