Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Angsten zijn geen pretje

Je hebt hele rare angsten en fobieën. Maar voor degene die het betreft is het vaak geen pretje. Je zult maar zo’n angststoornis hebben als bijvoorbeeld pleinvrees. Je kunt als gevolg daarvan niet meer gewoon de deur uit. Daardoor kun je een gewone betaalde baan wel vergeten. En wat dacht je van een sociaal leven? Je zult waarschijnlijk nooit met vrienden ergens naar toe kunnen gaan. Zo’n stoornis verpest je leven enorm.

Sommige angsten zijn niet zo erg. Van ofidiofobie zal je niet veel last hebben in Nederland want hier kom je in het dagelijkse leven niet heel vaak reptielen en slangen tegen. Maar wat te doen als je in de jungle van bijvoorbeeld Suriname woont? Dan komt zo’n fobie wel slecht uit.

Angst is normaal, soms zelfs goed om je te behoeden om iets heel stoms te doen. Angst treedt in de regel kortstondig op maar het kan ook langer duren. Als het gevoel van angst niet meer weggaat dan heb je een probleem want dan is het leven geen pretje meer. Dan is het zaak om hulp te zoeken. Dat bijvoorbeeld bij psychologiepraktijk Leidscheveen. Je kunt daar met een behandeling psycholoog Leidscheveen ook angsten, die geen gegronde oorzaak hebben, laten behandelen.

Als je wat aan je angsten wilt laten doen, is het wel heel belangrijk dat je zelf heel gemotiveerd bent om dat te doen. Je krijgt bij de psycholoog bijvoorbeeld oefeningen mee naar huis en dan moet je de opdrachten natuurlijk wel uitvoeren anders heeft de behandeling niet veel zin. Erover praten met de psycholoog en met je directe omgeving werkt niet afdoende. De oefeningen zijn echt belangrijk.

Je zult trots zijn op je zelf als je bijvoorbeeld je angst voor spinnen hebt overwonnen. Maar nu moet je het niet gaan overdrijven door met een vogelspin op je arm rond te gaan lopen.

Comments are closed.