Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Alles rondom scheiden

Wie gaat scheiden heeft wel drie keer nagedacht. Wie de verhalen kent, en dat is onderhand wel iedereen, weet dat scheiden lijden is. Dat hoeft niet te betekenen dat het een vechtscheiding betreft maar wel dat scheiden emotioneel en financieel een uitputtingsslag kan worden. Zelfs wanneer je samen nog goed in gesprek bent. Bij scheiden trekt je hele leven aan je voorbij. Puur en alleen al omdat alles verdeeld moet worden. Alles gaat door je handen of moet je over beslissen. Vooral de heel persoonlijke dingen kunnen emotioneel beladen zijn. Dus scheiden doe je niet zo maar. Soms is er slechts één partner die uit elkaar wil en soms beslissen jullie het samen. Hoe de situatie ook is; er is werk aan de winkel.

Scheiden wat moeten jullie regelen?

Zoals gezegd moeten alle roerende en onroerende goederen verdeeld worden. Dat kan soms een hele klus zijn als er bijvoorbeeld een eigen huis in de relatie is. Wordt die verkocht? Blijft één van jullie er wonen? Dan moet de hypotheek overgeschreven worden en de overwaarde berekend waardoor de ander uitgekocht kan worden. Daarnaast moet je denken aan hoe de opgebouwde pensioengelden geregeld gaan worden en de eventuele schulden eveneens. Al jullie afspraken moeten vastgelegd worden in een echtscheidingsconvenant. Dat is het stuk papier waarover de rechtbank zich zal buigen. Ziet dit stuk er inhoudelijk goed en degelijk uit dan zal de rechter deze onverkort overnemen.

Scheiden en minderjarige kinderen?

En als laatste zal er een ouderschapsplan moeten komen wanneer er nog minderjarige kinderen aanwezig zijn. Voor hun toekomst is het heel belangrijk dat de zorg en opvoeding ook na de scheiding goed geregeld is. Hoe zal hun dagelijkse leven eruit gaan zien? Bij wie gaan ze wonen en welke ouder betaalt wat voor ze? Kinderen hebben geen inspraak in jullie echtscheiding dus zorg goed voor ze!

scheiden

Leave a Comment