Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Afkicken heroine

Het afkicken van heroine is heel erg bekend onder de Nederland, maar sinds 2003 is er een nieuwe soort verslaving. Namelijk GHB. Deze drug wordt ook wel de partydrug genoemd. Het is een nieuwe soort verslaving die in afkickcentrums tegenwoordig heel erg vaak voorkomt. Dit komt omdat er veel mensen wel positief afkicken, maar de kans dat ze terug komen heel erg groot is. Meer dan helft lukt het niet om af te blijven van deze soort drug en komen weer terug bij hun afkickcentrum.

GHB-verslaving

De ghb verslaving is betrekkelijk nieuw. In 2003 kwam deze drugs pas op in Nederland. Of toen kwamen pas de eerste verslaafden pas bij een afkickkliniek en daarom is deze nieuwe drug inmiddels al wel goed behandelbaar. Dat is immers alweer tien jaar geleden. Een terugval is immers zo gemaakt. 90% van de behandelde personen is succesvol afgerond, maar daarvan is inmiddels twee derde al weer terug gevallen. Daarom wordt er ook geadviseerd om na een succesvolle behandeling ook meer begeleiding tot zich te nemen.

Afkicken ghb

Het onderzoek wat gedaan is door de Radboud Universiteit en enkele afkickcentrums die gespecialiseerd zijn op het gebied van GHB zijn uit deze conclusies gekomen. Wilt u meer weten over het afkicken van ghb? Klik dan op deze kop naar de website over het afkicken van ghb en uiteraard ook over heroine.

Comments are closed.