Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Achteruitrijcamera

Op de televisie zie je tegenwoordig veel programma’s die te maken hebben met auto’s en autorijden. Zo zijn er de bekendere programma’s als Top Gear, RTL Autowereld en de Slechtste chauffeur van Nederland. Er wordt graag naar dit soort programma’s gekeken omdat, vaak mannen, we geïnteresseerd zijn in auto’s. En deze programma’s ontwikkelen er een concept omheen waardoor de amusementswaarde voor ons hoog genoeg is om er naar te kijken. Veel van dit soort auto programma’s voeren testen uit met nieuwe auto’s of testen bepaalde dingen uit van een auto.

Wat echter nog niet voorbij is gekomen is een test met het achteruitrijden- en kijken. Terwijl juist hier veel ongelukken mee gebeuren. Vaak op wat lagere snelheid, maar toch kan er aardig wat schade bij komen kijken of kan er een voetganger of fietser worden geraakt. En dat is wel gevaarlijk uiteraard. Zeker met de opkomst van de bestelbussen is het belangrijk om hier stil bij te staan. Voor deze voertuigen heb je namelijk geen speciaal rijbewijs nodig. En de bussen zijn aardig lang. Een ongeluk zit dus in een klein hoekje. Maar met een draadloze achteruitrijcamera is dit probleem eenvoudig te verhelpen. Op deze manier wordt het op straat weer een stukveiliger. Er komen steeds meer bestelbussen bij en ook het aantal zzp’ers neemt toe. Vooral zzp’ers die actief zijn in de bouw rijden ook met een grote bus, waarbij achteruitkijken niet altijd even makkelijk is. Het is dus wel degelijk belangrijk om er voor te zorgen dat je veiligheid voor anderen vergroot. Of je nu in een bestelbus rond rijdt of in de bouw actief ben.

De pakketten van tegenwoordig zijn eenvoudig zelf aan te brengen en te installeren. Een achteruitrijcamera monteren kan je dus prima zelf doen. Je hoeft de bus dus niet meer onder kantoortijden voor een dag af te staan om het te laten installeren.

Comments are closed.