Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Aan de slag als verkeersregelaar

Evenementen, voetbalwedstrijden, bij ongelukken of wegwerkzaamheden worden er steeds vaker verkeersregelaars ingezet. Dit gebeurd om te zorgen voor een soepele verkeersdoorstroming en een veilige afhandeling van het verkeer. Vaak hoort daar ook het begeleiden van het parkeerverkeer bij.

In deze tijd worden er steeds hogere eisen gesteld aan verkeersregelaars. Er gaat een tweedaagse opleiding en een officieel examen onder politietoezicht aan voor af. Er gelden strenge eisen aan kleding en de herkenbaarheid van de verkeersregelaars. Veelal volgen beveiligingsbedrijven, wegenbouwers, mensen van Rijkswaterstaat, evenementenorganisaties en verkeersregelaars bedrijven de opleiding.

Verkeersregelaars krijgen vaak te maken met gevaarlijk verkeer en bestuurders die agressie tonen. Een bevoegd verkeersregelaar weet exact wat hij moet doen ook in situaties waar er gevaar kan ontstaan. Zelfs de vrijwillige verkeersregelaar moet opgeleid worden om het verkeer in veilige banen te leiden. Opleidingen die bij hetzelfde opleidingsinstituut worden gegeven zijn opleidingen tot steward of evenementenbeveiliger.

Met goed opgeleide mensen hopen we het verkeer weer een stuk veiliger te maken, en te werken aan minder verkeersdoden. Ook de irritatiefactor van mensen speelt vaak een rol, aan hun willen we meegeven dat door rustig te blijven er minder problemen voorkomen. Met z’n allen werken we aan een veiliger verkeer. Van A naar beter.

Comments are closed.