Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

Gemakkelijk uw kroonluchter schoonmaken

Mijn oma verzamelt antieke kroonluchters en verkoopt deze door. Echter vond ze de wekelijkse schoonmaak zo’n plicht omdat ze bang was dat ze de kroonluchter beschadigen zou. Tot dat ze onderstaande tips vond. Ze besloot ze uit te proberen en maakt nu zelfs graag iedere weer de kroonluchters weer glanzend en glimmend. Daarom wil ze de tips graag delen om ook voor andere mensen het schoonmaken van hun kroonluchter gemakkelijker te maken. Een vieze kroonluchter ziet er bovendien niet uit. Zonde van zo’n prachtstuk!

1)      Tijdens het schoonmaken kun je de kroonluchter  gewoon aan het plafond laten hangen. Indien je er niet bij kunt, kun je een ladder gebroken. Zo voorkom je dat er onderdelen of kristallen van de antieke kroonluchter kapot gaan.

2)      Voorkom dat het vuil van de kroonluchter op meubel of op de vloer valt. Hiervoor dek je alles onder de kroonluchter af met een krant of plastic.

3)      Gebruik warm water met daarin een kleine hoeveelheid afwasmiddel zonder toevoeging van citroen. Citroen tast namelijk de bovenste laag van het kristal aan, waardoor het kristal zijn glans verliest. Het is ook beter of gedistilleerd water te gebruiken wanneer het leidingwater veel kalk bevat.

4)      Voor het schoonmaken van de oude kroonluchter kun je het beste een schoon microvezeldoekje gebruiken. Dompel deze in het warme water wring de doek grondig uit.

5)      Maak met het doekje de kroonluchter schoon door zachtjes over de kristallen onderdelen en pegel te wrijven.

6)      Je hoeft het vocht op de kroonluchter na het poetsen niet droog te wrijven omdat dit vanzelf verdampt.

7)      Het is wel belangrijk dat je er bij de elektrische onderdelen van de oude  kroonluchter op let dat deze niet in aanraking komen met het water.

Oude kroonluchters zijn vanaf nu eenvoudig schoon te maken!

Comments are closed.