Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

72% van de Nederlanders snurkt wel eens

Snurkende mensen. Er wordt nog weleens lacherig over gedaan, maar het lachen vergaat je snel als je ’s nachts naast een snurkende partner ligt! Niet zo gek, als je weet dat een gemiddelde snurker al snel 70 decibel aan geluid produceert: te vergelijken met het geluid van een stofzuiger. Slaap lekker, maar niet heus. Ook voor de snurkende partner zelf is het vervelend, te weten dat jij je partner een onrustige nacht bezorgt, zonder je er zelf bewust van te zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig een aantal oplossingen tegen snurken verkrijgbaar, waarvan Airmax snurken er één is. En aangezien 72% van de Nederlanders weleens snurkt, is dat de moeite van het proberen zeker waard. Het is een voorbeeld van een niet-operatieve oplossing, waarbij je met een kleine moeite groots effect (stille nachten!) kan bereiken.

Rondom snurken zijn er diverse factoren die de kans van het snurken vergroten. Overgewicht kan een oorzaak zijn, maar ook roken en alcoholgebruik spelen een rol. Een zware maaltijd in de avond verhoogt eveneens de kans op een nacht met een snurkende partner. Ook slaapmedicatie en kalmerende middelen zorgen er soms voor dat het snurken erger wordt. Bekend is dat mensen die op hun rug slapen sneller vervallen in snurken: een effectieve methode is dan iemand even op zijn zij te duwen. Effectief, tot diegene weer terugrolt naar zijn of haar rug natuurlijk. Gelukkig zijn er ook meer langdurige oplossingen, zoals Airmax snurken tegengaat. Met dit kleine hulpmiddel wat in de neus geplaatst wordt, kan snurken eenvoudig worden voorkomen.

Naast dat snurken niet bevorderlijk is voor de nachtrust van uw partner, heeft het op de langere termijn vaak ook geen positieve gevolgen voor uw relatie. Veel partners van snurkers besluiten uit wanhoop maar apart te gaan slapen op de bank of in de logeerkamer, wat de onderlinge verhoudingen natuurlijk bepaald niet ten goede komt. Ook de snurker zelf slaapt door het snurken vaak onrustiger en minder goed. Op de lange termijn heeft snurken dus zowel voor de snurker zelf als voor de gezinsleden grote nadelige gevolgen. Reden te meer om er wat aan te doen. Met een effectief hulpmiddel als Airmax snurken zijn uw problemen binnenkort voorbij.

Comments are closed.