Amahoro.nl

Artikelen en Persberichten

De nieuwe wijntrends?

Vorig jaar hebben we een duidelijke vraag naar droge frisse witte wijnen gezien, met name de Sauvignon Blanc was populair. Bij rode wijnen zien we de laatste jaren een stijgende vraag in elegante wijnen.

De ideale combinatie: wijn/spijs

Het vinden van een heerlijke wijn of spijs combinatie is toch voor veel mensen een leuke uitdaging geworden. Er wordt steeds vaker thuis gegeten en tijd besteed om hier een mooie maaltijd van te maken, een goede bijpassende wijn kan dan niet ontbreken. Dit is een trend die ook het komende jaar naar mijn verwachting door zal zetten. Op televisie zijn er steeds meer programma’s met aandacht voor koken en wijn, die zullen de trend ondersteunen.

Waar vind je nieuwe smaken?

Een grote uitschieter zoals de Rose een aantal jaren geleden en daarna de prosecco verwacht ik eigenlijk niet dit jaar. Doordat een steeds grotere groep mensen ervaring heeft met wijn en meer wijnkennis opbouwt, zal er gevarieerder worden gedronken. De meeste wijnliefhebbers proberen namelijk graag steeds een andere wijn. Er is zoveel te proeven, waarom je beperken tot een paar wijnen. Ook wijnen uit onbekendere landen zoals Bosnië, Hongarije en Macedonië zullen profiteren van de drang naar het proeven van nieuwe smaken. Dus in 2013 gaan we heerlijke gerechten maken en hier prachtige wijnen bij zoeken en gaan we op zoek naar nieuwe wijnen, nieuwe wijnlanden en nieuwe smaken. Er valt veel te genieten. En de crisis? heeft die nog invloed om onze wijnconsumptie? In de Beneluxlanden zien we de afgelopen jaren nog steeds een stijging van de wijnconsumptie. In de supermarkt wordt er vaker gekozen voor een goedkopere fles wijn. Maar in de vakhandel blijkt er gelukkig nog steeds vraag te zijn naar mooie wijnen die met passie gemaakt worden. En deze wijnen blijven we dan ook in 2013 met veel plezier verkopen.

Sfeer creëren met wijnrekken

We zien ook steeds meer dat wijn en beleving wordt en dat daar de omgeving ook aan moet voldoen. We zien steeds vaker dat mensen een goed Wijnrek of Weinregal nemen of de wijn is een perfecte staat op te slaan.

Comments are closed.